fbpx

Kereta Lama Naik Harga

by in Uncategorized February 27, 2018

TAHUKAH ANDA ?

Kereta ini dahulunya harga tak gah tapi sekarang seperti emas kilo .

Proton Arena merupakan sebuah trak utiliti mini yang juga dipanggil sebagai Proton Jumbuck di UK dan Australia.Sebenarnya ia ialah Proton Wira yang diubahsuai.

Model-model lama Proton boleh dikatakan menyimpan pelbagai kenangan manis. Nostalgia pemilikan dan bagaimana Proton memasarkan sesebuah model boleh dikatakan masih lagi tersimpan segar di kalangan rakyat tempatan.

Era 90 an di mana Proton mengeluarkan sejumlah kereta berasaskan platform Wira boleh dikatakan paling berjaya dan bersejarah dalam syarikat itu.

Ia bermula dari Wira dan Satria sehinggalah Putra dengan pelbagai bentuk badan, standard, executive, limousine dan pikap kecil seperti Arena.

Wira juga digunakan oleh pelbagai jenis pelanggan, dari kereta keluarga, syarikat swasta, kerajaan, peronda Polis hinggalah kepada mereka yang berminat dalam dunia prestasi seperti Wira 1.8 EXI DOHC.

Senang kata, Wira dan pelbagai variannya dipandu oleh Karim, Keong sehinggalah kepada Karamjit Singh!

Wira atau Persona telah membawa nama Proton ke serata dunia dan model satu ini, walaupun tidak popular sewaktu pelancarannya dalam negara tetapi mempunyai permintaan kuat di Australia dan United Kingdom.

Kredit oleh : Muhamad Aslam Iskandar

Ada masalah kereta berhampiran shah alam boleh roger kami
www.wasap.my/60132557846
www.wasap.my/60132557846
www.wasap.my/60132557846

#MAEGARAGE
#MAKEITHAPPEN
#TRUSTEDGARAGE

RELATED POSTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *