fbpx

Kesan Timing Belt Lambat Tukar

by in Uncategorized February 27, 2018

Aduiii 😥😥Pecah Poket Aku!!!
.
Sbb Ko Punya Pasal Abes Pecah Tabung Aku Menyesalnya Aku X Tukar Awal2!!! Eiiii 🤬🤬🤬
.
Ni timing belt nama yang diberi…timing belt agak macam orang yang gila perhatian kot…sebab apa…sbb dia manjee..manjee2 dia pun sebenarnya dia kuaat…kuuat2 dia pun klu tak kena cara putuihhh..nasib kes ni dia tak putus lagi…baru gigi2 je tertanggal..

Kete yang guna timing belt ni biasanya kete2 lama..kalau model2 baru yg masih guna timing belt ni cuma Proton je kot..yang lain dh mula guna timing chain..

Sebab timing belt ni ada masa utk tukar..sama ada 100k km atau 5 tahun yang mana dulu..

Fungsi dia untuk selaraskan pergerakan piston dan valve ikut lejang yang betul..mcm mne lejang tu..tu cita lain hari yee..

Apa jadi kalu lambat tukar?awek klu merajuk..lambat pujuk dia mintak putus..haaa sama la..sebelum mintak putus dia cabut2 dulu gigi2 belt tu..

Apa akan jadi bila breakup…piston n valve jadi bengkok..silap2 piston pecah..lagi parah sampi ke block berkecai..haaa parah sangat dh hubungan ni…

So itulah perumpamaannya…

Sanggup ka nak breakup dengan awek?merana nanti oiii…

[#PERINGATAN UNTUK ORANG-ORANG #SHAHALAM] – PADAH MELENGAH2KAN TUKAR TIMING BELT

Tahukah anda pentingnya timing belt untuk menggerakkan komponen utama pada injin ibarat saraf mampu melumpuhkan sistem injin.

APA AKAN JADI JIKA TIMING BELT PUTUS:
———————————————————————-

1. Valve akan bengkok
2. Piston rosak
3. Cylinder head akan rosak
4. Cylinder block tercalar

*Jangka hayat timing belt 80,000km atau 5tahun (yang mana dahulu).
*Timing belt yang ORIGINAL adalah terbaik.
*Walaubagaimanapun terdapat juga brand-brand OEM yang berkualiti seperti Gaido, Gate, Mahle atau Bosch.
*Yang penting bukan barang tiruan dan stock lama

DI MAE GARAGE MEMBERIKAN
————————————————–
Package Timing Belt Proton
🚙N/A Campro – RM280
🚗CPS TURBO – RM380
🛠🔧 Harga siap upah dan pasang 🔧🛠

1. Free 20 points inspection bernilai RM50
2. Free servis selepas 5 kali servis
.
Kalau rasa dah perlu tukar timing belt dan nak dapat advise berkenaan kereta anda dari pakar, tekan butang ‘SEND MESSAGE’ di bawah.

Apa yang best lagi kali ni kami akan berikan tambahan PERCUMA SERVIS THROTTLE BODY bagi 10 orang yang terawal setiap hari.

Nak tukar timing belt dan dapatkan advise tentang kereta?
Tkn butang ‘WASUP’ di bawah 👇

https://wa.me/60182121855?text=timing+belt
https://wa.me/60182121855?text=timing+belt
https://wa.me/60182121855?text=timing+belt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *