fbpx
Bengkel Kereta Terbaik di Shah Alam

MAE GARAGE : Bengkel Pusat Servis Kereta Terbaik Shah Alam

HUBUNGI KAMI
  • 33, Jalan TP 7/7, Taman Perindustrian UEP, 40400 Shah Alam
  • +6018 212 1855
  • admin@maegarage.com
DAPATKAN PERCUMA CHECK UP
WAKTU BEKERJA
Isnin - Sabtu: 10:00pagi - 7:00pm
Ahad: Tutup
PAKEJ ISTIMEWA

Dapatkan pakej-pakej istimewa yang merupakan antara servis paling banyak dipilih oleh pelanggan-pelanggan setia kami

PAKEJ KAW-KAW

Services 5x (engine oil + oil filter)
+ Free skli services
+ Free 20 points check list
+ Free ECU reset

PAKEJ GILA-GILA

Engine oil service Semi Synthetic
+ Rebat Harga Diskaun 25%
+ Free skli services
+ Free 20 points check list
+ Free ECU reset

PAKEJ WOW-WOW

Tukar Timing Belt
+ Free service throttle body
+ Free 20 points check list
+ Free ECU reset

PAKEJ PILIH KASIH MYVI (MAJOR SERVICE)

Engine oil semi
Oil filter bosch
Air filter
A/c filter
Atf 3L
Coolant
Plug bosch

Workmanship

Offer
+ Dapat 1 cop
+ Reset & Tuning ECU
+ Free Carwash
+ Free Rain X (Kami letakkan terus Rain X pada cermin kereta untuk mengelakkan air melekat pada cermin ketika hujan)
+ 20point servis cek

TOTAL HARGA ASAL : RM 495
TOTAL BERSIH HARGA PILIH KASIH : RM 450

PAKEJ PILIH KASIH PERSONA (MAJOR SERVICE)

Engine oil semi
Oil filter bosch
Air filter
A/c filter
Atf 5L
Fuel filter bosch
Coolant
Plug bosch

Workmanship

Offer
+ Dapat 1 cop
+ Reset & Tuning ECU
+ Free Carwash
+ Free Rain X (Kami letakkan terus Rain X pada cermin kereta untuk mengelakkan air melekat pada cermin ketika hujan)
+ 20point servis cek

TOTAL HARGA ASAL : RM 610
TOTAL BERSIH HARGA PILIH KASIH : RM 540

APA KATA PELANGGAN KAMI
TESTIMONI
Sembanglah MAE..Meh tengok review FB Page Kami..Likelah sikit
Jangan Tunggu Sampai Enjin Jadi Macam Ni

Proses Cuci Enjin Kereta Pelanggan Oleh Team MAE

Jangan Bertangguh Sampai Timing Belt Putus Macam Ni
Soal jawab masalah kerosakan kereta anda?

MAE GARAGE kongsikan beberapa perkara yang perlu anda tahu sebelum melakukan servis kenderaan anda.

  1. Susah ke jaga Timing Belt?

    Ni timing belt nama yang diberi...timing belt agak macam orang yang gila perhatian kot...sebab apa...sbb dia manja..manja2 dia pun sebenarnya dia kuat...kuat2 dia pun klu tak kena cara putuihhh..nasib kes ni dia tak putus lagi...baru gigi2 je tertanggal..

    Kete yang guna timing belt ni biasanya kete2 lama..kalau model2 baru yg masih guna timing belt ni cuma Proton je kot..yang lain dh mula guna timing chain..

    Sebab timing belt ni ada masa utk tukar..sama ada 100k km atau 5 tahun yang mana dulu..

    Fungsi dia untuk selaraskan pergerakan piston dan valve ikut lejang yang betul..mcm mne lejang tu..tu cita lain hari yee..

    Apa jadi kalu lambat tukar?awek klu merajuk..lambat pujuk dia mintak putus..haaa sama la..sebelum mintak putus dia cabut2 dulu gigi2 belt tu..

    Apa akan jadi bila breakup...piston n valve jadi bengkok..silap2 piston pecah..lagi parah sampi ke block berkecai..haaa parah sangat dh hubungan ni...

    So itulah perumpamaannya...

    Sanggup ka nak breakup dengan awek?merana nanti oiii...

  2. Ada soalan lain nak tanya kepada Abg Mae?

    Klik SINI untuk tanyakan soalan